Zeeuws Centrum voor Amateurtheater

To be or to be ZCA

ZCA Eenakterfestival 2019

Beste theatervrienden,

Evenals voorgaande jaren wordt ook in 2019 het ZCA Eenakterfestival georganiseerd. Het festival vindt dit jaar weer plaats in De Stenge in Heinkenszand, en wel op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei.

Al twee keer eerder waren we in De Stenge en toen hebben we geconstateerd dat het een fijne locatie is voor ons festival! We gaan er dan ook vanuit dat we opnieuw een succesvol festival kunnen organiseren. Aan de faciliteiten van De Stenge zal het niet liggen, ook dit jaar kunnen we beschikken over voldoende kleedruimtes, de technische mogelijkheden zijn voldoende aanwezig, onze eigen techniekmensen zijn welkom, er is een grand café waar in ieder geval soep en broodjes te koop zijn. En natuurlijk is er een horecavergunning zodat we een gezellige nazit kunnen hebben onder het genot van een drankje.

Het Eenakterfestival blijft doen waar het voor opgezet is; podium bieden aan de leden en andere belangstellenden om hun eenakter te presenteren.

Onze doelstellingen zijn: een breed deelnemersveld, bij voorkeur met groepen uit elke Zeeuwse regio en vooral voorstellingen die met veel toewijding en ambitie zijn gemaakt. Het ZCA Eenakterfestival verdient immers grote inzet van de deelnemers.

Voor alle duidelijkheid:
Je best doen wil natuurlijk niet zeggen dat succes vooraf kan worden verzekerd. Daar gaat het immers niet om. Iedereen zal genieten van een goed geslaagde voorstelling. Dat geldt zowel voor de makers als voor het publiek. Even boeiend is het echter ook om kennis te nemen van het creatieve proces en om te zien welke bewuste keuzes zijn gedaan bij het maken van een voorstelling.
Wij handhaven de nabesprekingen met enkele deskundigen uit het veld, die we ruim aan het woord willen laten, over meerdere aspecten van de voorstelling. Het is geen voorwaarde dat de regisseurs daarbij op de speelvloer aanwezig zijn. Hun aanwezigheid in de zaal tijdens die nabespreking wordt uiteraard wel zeer op prijs gesteld. Het zou bijzonder prettig zijn als alle voorstellingen hun première beleven tijdens dit festival en dus bij voorkeur niet vooraf al her en der in de provincie zijn opgevoerd.

Voor het aanmeldingsformulier en meer informatie over het festival mail naar info@zeeuwsamateurtheater.nl

Bij een te groot aantal aanmeldingen moet worden geselecteerd. Daarbij worden de volgende criteria, indien nodig, in acht genomen:
1. Leden van het ZCA gaan voor;
2. Deelnemers uit Zeeland hebben voorrang;
3. Iedere vereniging mag één stuk spelen;
4. Plaatsing geschiedt in volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Noteer vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019 alvast in uw agenda, houdt deze data vrij en maak anderen enthousiast ook te komen kijken.
Graag tot ziens op het festival als deelnemer, supporter, toeschouwer of liefhebber pur sang van het amateurtheater.

Zeeuws Centrum voor het Amateurtheater
Werkgroep ZCA Eenakterfestival